Benvolguts

Aquest espai és per mantenir-vos informats d'aquelles activitats complementàries que fan les AUGG. Esperem que sigui un espai d'intercanvi on pugueu participar i compartir les vostres experiències i fotografies de les Aules Itinerants i ens digueu tot alló que considereu que podem millorar entre tots.Us convidem a particiar-hi!

Com us podeu assabentar de les activitats?

Les sortides culturals, les aules itinerants i els viatges us seran informants puntualment al vostre grup, una miqueta abans de que s'iniciin les conferències.
Recordeu que els delegats de grup tenen tota la informació i que també estarà projectada a cadascun dels grups.

12.2.13

VC: VIC I FOLGUEROLES

El passat 7 de febrer, un grup de les aules va anar a Vic on van visitar el nou Museu Episcopal, que ocupa un lloc preeminent entre els museus d'Europa, tant per la història centenària de la institució com per la qualitat i la quantitat de les obres que aplega.
Fou fundat l'any 1891 i ha ocupat diversos espais. L'edifici actual, inaugurat el 2002, és obra dels arquitectes Federico Correa i Alfonso Milà que el van dissenyar a mida de les obres de cada col·lecció. En destaquen les de pintura i escultura romànica i gòtica, principal atracció del museu.
L'arqueologia, el teixit i la indumentària litúrgica  l'orfebreria i la forja són de primera línia dins del patrimoni museístic català.
El grup escoltant les explicacions de la guia al Museu Episcopal  de Vic 

Davallament d'Erill la Vall (Primera meitat del s. XII - Original)
També van visitar la Catedral , d'estil neoclàssic, on s'hi pot admirar el claustre gòtic construït al S. XIV i el retaule d'alabastre de Pere Oller, del mateix estil.
Destaca la decoració mural de la nau central, l'obra més importat de Josep M. Sert, que enriqueix el conjunt artístic de tot el conjunt.
El grup admirant el campanar de la Catedral

Fragment de les pintures de Sert 

Claustre de la Catedral de Vic

Tomba de Josep Maria Sert 

Detall  d'una finestra del claustre
Van dinar al restaurant El Jardinet, de Vic i en acabat van posar rumb a Folgueroles  a visitar la Casa Museu de Verdaguer, un dels museus literaris més antics de Catalunya. Obert des de 1967 en ple franquisme i impulsat per la societat civil. La seu del museu és la casa familiar on va viure el poeta els primers anys de la seva vida. La casa permet, a més de conèixer la vida i obra del poeta Mossèn Cinto Verdaguer, conèixer com s'organitzava la vida i la vivenda durant la segona quinzena del s.XIX.
Una de les estances de la Casa Museu Verdaguer

Taula on Mn. Cinto Verdaguer escrivia els seus versos.


Malgrat el fred van gaudir d'un bonic dia de sol.. Agraïm la cessió de les fotografies de la visita a la Sra. M. Bulló del quart grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada