Benvolguts

Aquest espai és per mantenir-vos informats d'aquelles activitats complementàries que fan les AUGG. Esperem que sigui un espai d'intercanvi on pugueu participar i compartir les vostres experiències i fotografies de les Aules Itinerants i ens digueu tot alló que considereu que podem millorar entre tots.Us convidem a particiar-hi!

Com us podeu assabentar de les activitats?

Les sortides culturals, les aules itinerants i els viatges us seran informants puntualment al vostre grup, una miqueta abans de que s'iniciin les conferències.
Recordeu que els delegats de grup tenen tota la informació i que també estarà projectada a cadascun dels grups.

16.11.12

VC: Biblioteca Pública Arús

Llanterna modernista que anuncia el nom de la biblioteca
Coneixeu la Biblioteca pública Arús? el dia 11 de desembre teniu l'oportunitat de conèixer per dins aquesta biblioteca, de més de 100 anys d'existència creada per Rossend Arús i Arderiu, impulsor de la Massoneria a Catalunya durant el S. XIX, que va disposar en el seu testament que fos adreçada per la instrucció del poble treballador de Barcelona. 
Actualment és la biblioteca més importat d'Europa en temes de moviments socials del s.XIX i principis del s. XX
Es va inaugurar el 25 de març de 1895 tot i que Rossend Arús va morir el 1891. Els seus marmessors i hereus, Valentí Almirall i Antoni Farnés van disposar els seus bens per crear la biblioteca.En els seus inicis va tenir uns 24.000 volums que comprenien totes les àrees del coneixement d'aquell moment
Es va instal·lar al pis on havia viscut el finat. L'edifici va ser encarregat a Bonaventura Bassegoda. En la decoració hi col·laboraren Joan Sunyol, ebenista, Lluís Nogués, marbrista, Coll i Escofet, vidres.. entre altres artistes i artesans de l'època. 
Sala de lectura de la Biblioteca Arús


Quan entreu us donarà la benvinguda una escultura de la Llibertat que de ben segur reconeixereu 
Durant la guerra va servir de vivenda del bidell i la seva familia i els nens anaven amb bicicleta pels passadissos de la biblioteca. Josep Maluquer, va aconseguir que no s'expoliés el seu fons després de la guerra. 

Us explicaran més històries i anècdotes alhora que gaudireu de la tranquil·litat, l'aroma dels llibres i la decoració de l'espai. 
11 de desembre a les 11h 
Preu: 2€
Apunteu-vos al grup ! 
Organtiza: AUGG 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada